Glutenfri äppelkaka
45 min
10 ingredienser
Medel
Glutenfri äppelkaka – en smakfull delikatess för alla! Njut av en klassisk äppelkaka utan att kompromissa med smaken. Perfekt för dig som vill undvika gluten men ändå längtar efter en saftig och smakrik kaka. Med fräscha äpplen och en touch av kanel blir denna kaka en favorit vid alla tillfällen. Servera gärna äppelkakan med ditt favorittillbehör - grädde, vaniljsås eller glass.
Glutenfri äppelkaka
45 min
10 ingredienser
Medel
Glutenfri äppelkaka – en smakfull delikatess för alla! Njut av en klassisk äppelkaka utan att kompromissa med smaken. Perfekt för dig som vill undvika gluten men ändå längtar efter en saftig och smakrik kaka. Med fräscha äpplen och en touch av kanel blir denna kaka en favorit vid alla tillfällen. Servera gärna äppelkakan med ditt favorittillbehör - grädde, vaniljsås eller glass.
Ingredienser
- 4 portioner
- 200 g mandelmassa
- 150 g smör
- 3 ägg
- ½ dl strösocker
- 2 msk farinsocker
- 2,5 dl mandelmjöl
- 3-4 medelstora äpplen av valfri sort
- 1 dl mandelspån
- Kanel
- 1-2 msk äppelsirap från Lödöse Musteri
Produkter i receptet
Gör så här
- Se till att smöret hunnit bli mjukt
- Sätt ugnen på 200 grader C
- Riv mandelmassan grovt
- Rör ihop mandelmassan, smöret och några stänk kanel. Tillsätt äggen försiktigt. Rör ner socker, farinsocker och mandelmjöl. Häll smeten i en smord form.
- Skala och skiva äpplena. Tryck ner skivorna i kaksmeten. Häll över mandelspånen och äppelsirap.
- Grädda i mitten av ungen cirka 20 minuter. Låt svalna innan servering.
Serveringstips
- Grädde, vaniljsås eller glass: Servera din glutenfria äppelkaka med grädde, en klick vaniljsås eller en kula vaniljglass för en extra lyxig touch.
- Eftermiddagsfika: Perfekt till en kopp te eller kaffe för en härlig eftermiddagsfika.
- Färska bär: Toppa med färska bär för en färgglad och fräsch presentation.