Skip to main content

Musta dina egna äpplen.

När era trädgårdsäpplen börjar mogna är ni välkomna att musta dem hos oss. Detta är ett utmärkt sätt att få frukten att räcka hela året.

Vi tvättar, pressar, pastöriserar och tappar på bag in box. Drycken är sedan hållbar i minst ett år.

Information & priserTill tidsbokningen

Välkommen att musta dina egna äpplen hos oss! För att vår utrustning ska fungera måste vi ha minst 40 kilo äpplen. En pappkasse med äpplen väger ungefär tio kilo.

Alla äpplen går att musta. Om äpplet har skorv och märken spelar ingen roll, däremot får det inte förekomma någon rutten eller möglig frukt. Att blanda flera olika sorters äpplen är inget problem, snarare kan det mycket väl bli ännu godare must då. Även päron går bra att musta men bör blandas med äpplen.

Äpplen är mogna när kärnorna blivit bruna. Att musta omogna äpplen rekommenderas inte eftersom musten inte blir speciellt god.

Använd inte fallfrukt från hagar där det hålls djur.

Dina äpplen krossas, pressas, pastöriseras och fylls på bag in box. Hållbarheten i en sådan förpackning är cirka ett år oöppnad. Kylförvarad öppnad bag in box håller i en till två månader.

Det går också bra att sälja äpplen till oss. Vi betalar tre kronor per kilo levererad frukt.

Priser

Pastöriserad must (3-liters bag in box): 90 kr per förpackning

Råmust i eget kärl: 15 kr per liter *

Råmust i bag in box: 30 kr per förpackning (3-liters bag in box) plus literpriset *

* Opastöriserad must rekommenderas endast till den som ska dricka upp det inom tre dagar, alternativt göra cider eller har möjlighet att frysa in. Du betalar då 15:- per liter och vi ser gärna att du tar med egna mycket väl rengjorda kärl. Vill du att vi ändå fyller på 3-liters bag in box kostar det 30:- per förpackning.

Sälj äpplen till oss

Det går också bra att sälja äpplen till oss. Vi betalar tre kronor per kilo levererad frukt.

Tänk på

  • Äpplen är mogna när kärnorna blivit bruna eller svarta.
  • Använd inte fallfrukt från hagar där det hålls djur
  • Tänk på oss som jobbar här, packa inte för tungt

Tidsbokning

Boka tid för avlämning av frukt här. Beroende på tillströmning och mängd kan det ta olika lång tid att musta din frukt, vi skickar ett sms när musten är klar att hämta. Betalning sker vid upphämtning. Vi tar swish, kort och kontanter.